بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونهViola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه

.


چاپ صفحه
پژوهان
صفحه نخست سامانه
چکیده مقاله
چکیده مقاله
نویسندگان
نویسندگان
دانلود مقاله
دانلود مقاله
علوم پزشکی بابل
علوم پزشکی بابل

نویسندگان: مهدی رجب نیا

نشریه: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل , 14-2 , 17 - 21 , 1390

اطلاعات کلی مقاله
hide/show

کد مقاله 1297
عنوان فارسی مقاله بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونهViola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه
عنوان لاتین مقاله .
نوع مقاله تحقیقی
IF
عنوان نشریه مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل
شماره مجله 14-2
دوره مجله
صفحه شروع و پایان - 21
نمایه نامه scopus
سال انتشار شمسی 1390
سال انتشار میلادی
DOI
آدرس لینک مقاله/ همایش در شبکه اینترنت

چکیده مقاله
hide/show

سابقه و هدف: بنفشه معطر گونه Viola odorata از گیاهان دارویی مهمی است که در درمان برونشیت‌های حاد، سرماخوردگی و التهاب دستگاه گوارش بکار می‌رود. امروزه به علت گسترش مقاومت میکروبی در برابر آنتی بیوتیکها توجه بیشتری به فعالیت ضد میکروبی گیاهان دارویی می شود. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونه Viola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی گیاه پس از کاشت در سه تیمار دمایی 10 و 20 و 30 درجه سانتی گراد جمع آوری شد. عصاره گیری با روش پرکولاسیون انجام شد و اثر ضد باکتریایی آنها بر روی 3 باکتری پاتوژن شامل استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلای، سودوموناس آئروژینوزا، با استفاده از دو روش دیسک دیفیوزن و دیامترودایلوشن جهت تعیین MIC (کمترین غلظت مهارکنندگی رشد) مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: عصاره آبی گیاه روی هر سه باکتری مورد بررسی اثر داشت به طوری که بیشترین اثر را روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (با غلظت1 میکروگرم بر میلی لیتر) وکمترین اثر را روی سودوموناس آئروژینوزا (با غلظت 8 میکروگرم بر میلی لیتر) داشته است. در بررسی فعالیت ضدباکتریایی اندام ها دیده شد که تیمار سرما اثر موثرتری را نسبت به تیمار دمایی گرما و شاهد (20درجه سانتیگراد) دارا بوده (با غلظت 2 میکروگرم بر میلی لیتر) و با رشد گیاه فعالیت ضدباکتریایی در دو اندام برگ و ریشه کاهش یافته ولی در مرحله گلدهی در اندام گل فعالیت ضد باکتریایی (با غلظت 5/ 0میکروگرم بر میلی لیتر) افزایش می یابد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره آبی اندام های این گیاه، در دو تیمار دمایی مختلف بر روی هر سه باکتری مورد بررسی اثرات ضد باکتریایی متفاوتی دارند، بنابراین می توان با ایجاد شرایط بهینه رشد و استفاده از اندام های مختلف، مواد موثره بیشتری را از این گیاهان دارویی برداشت نمود.

نویسندگان
hide/show

نویسنده نفر چندم مقاله
مهدی رجب نیاچهارم

دانلود مقاله
hide/show

نام فایل تاریخ درج فایل اندازه فایل دانلود